Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,1

Etalagebenen – Sneek

Etalagebenen - Sneek
Verlichting van claudicatio of etalagebenen in Sneek

Claudicatio betekent dat je pijn ervaart tijdens het lopen doordat de slagaders in je benen onvoldoende zuurstof aanvoeren voor de spieren. Dit komt door vernauwingen in de slagaders. Het tekort aan zuurstof veroorzaakt de pijn.

Etalagebenen worden vaak veroorzaakt door factoren zoals roken, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte, overgewicht, gebrek aan lichaamsbeweging of diabetes mellitus (suikerziekte). Erfelijkheid en leeftijd spelen ook een rol bij het ontstaan van deze aandoening.

 

Hoe kunnen we je in Sneek helpen bij claudicatio?

Bij aanvang van het consult bespreekt de fysiotherapeut jouw klachten en de mate van bewegingsbeperking. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende vragenlijsten om een goed beeld te krijgen. Onze prioriteit is om jouw manier van leven te ondersteunen. Daarnaast starten we met een looptraining om jouw looppatroon te verbeteren. Om jouw maximale loopafstand en conditie te meten, voer je een test uit op de loopband.

 

Positieve effecten met looptraining

Tijdens de trainingsperiode voeren we regelmatig herhalingen uit van dit onderzoek, om het effect van de looptraining vast te stellen. Op basis van de resultaten van de looptest en jouw klachtenpatroon stellen we samen met jou een gepersonaliseerd trainingsschema op.

 

Gedurende de eerste weken van het trainingsprogramma wordt er intensief begeleid, met twee tot drie sessies per week. Het trainingsschema bevat niet alleen looptraining, maar ook fietsen, spierversterkende oefeningen en het verbeteren van het looppatroon. Het is essentieel om tijdens deze fase de pijn te overwinnen.

 

We verminderen geleidelijk de begeleiding na verloop van tijd. Nu ben je verantwoordelijk voor het volgen van het trainingsschema op eigen kracht. Het is cruciaal om het trainingsschema dagelijks te volgen voor de beste resultaten. Een gezonde levensstijl kan ook bijdragen aan een beter herstel.

 

Aangesloten bij Chronisch Zorgnet (voorheen claudicationet)

Fysio-Actief is aangesloten bij ClaudicatioNet Een landelijk netwerk waar alle vaatchirurgen én gespecialiseerde fysiotherapeuten bij betrokken zijn.

 

Meer weten? Meld je aan voor een intake:

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Sport

Leven met een gastric bypass

Sporter in BeeldLeven met een gastric bypass In dit blog vertelt Lalita de Ruiter-Potma hoe het is om te leven met een gastric bypass (maagverkleining). Lalita traint regelmatig in de sportzaal van Fysio-Actief

Lees verder
Kinderfysiotherapie - fysio-actief, Sneek, Bolsward, Joure
Fysiotherapie

Ontwikkeling kindervoet

KinderfysiotherapieOntwikkeling Kindervoet Eén van de mijlpalen van je kind is het proberen te lopen. Wanneer kinderen beginnen met lopen ontwikkelen ze de spieren en de stand van hun voeten, omdat ze hun voeten

Lees verder