Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

COPD – Sneek

COPD - Sneek
Een Chronisch longziekte: COPD

Een chronisch longziekte: COPD

COPD wordt gekenmerkt door chronische ontsteking en beschadiging van de longen, waardoor het opnemen van zuurstof bemoeilijkt wordt. Dit kan zich uiten in benauwdheid, veelvuldig hoesten en verminderde conditie/spierkracht. Veelvoorkomende klachten zijn ook vermoeidheid bij dagelijkse activiteiten zoals traplopen, huishoudelijke taken of boodschappen doen. Welke mogelijkheden zijn er om deze klachten te verminderen?

Meestal is roken de oorzaak van COPD. Maar het kan ook komen door een erfelijke ziekte of moeilijk te behandelen astma. Een op de vijf mensen die COPD krijgen, heeft nooit gerookt. Bij hen heeft COPD een andere oorzaak zoals:

  • Longontsteking en andere longziekten
  • Erfelijke ziekten
  • Schadelijke stoffen, zoals: houtstof, lijm en verfdampen
  • Luchtvervuiling, bijvoorbeeld door fijnstof

 

Het verminderen van COPD-klachten in Sneek

Het beloop van COPD is te beïnvloeden en je kunt weer grip krijgen op je leven. Als je de diagnose hebt gekregen en last hebt van klachten zoals benauwdheid, hoesten en verminderde conditie/spierkracht, is het belangrijk om in actie te komen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut in Sneek biedt de juiste begeleiding en helpt je bij het behouden van mobiliteit en het verminderen van kortademigheid met behulp van ademhaling- en ontspanningsoefeningen en spieroefeningen. Zo kun je weer meer genieten van dagelijkse activiteiten.

 

De COPD-specialisten van Fysio-Actief: 

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling

Blog:Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling  Spanningshoofdpijn (Tension Type Headaches) Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die wordt gekenmerkt door een constante druk of spanning rondom het hoofd. Het kan aanvoelen

Lees verder
Leefstijl

Gezonder leven met een leefstijlcoach

Leefstijlcoaching:Gezonder leven met een leefstijlcoach! Een gezond gewicht heeft veel voordelen: meer energie en minder risico op bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Heb je overgewicht en wil je daar wat aan doen?

Lees verder