Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,1

COPD – Joure

COPD - Joure
Een Chronisch longziekte: COPD

Een chronisch longziekte: COPD

Chronische ontsteking en beschadiging van de longen zijn kenmerkend voor COPD, wat de opname van zuurstof bemoeilijkt. Hierdoor kunnen symptomen als benauwdheid, frequent hoesten en afname van conditie/spierkracht optreden. Mensen met COPD hebben vaak ook last van vermoeidheid bij gewone activiteiten zoals traplopen, huishoudelijke taken of boodschappen doen. Wat zijn de mogelijkheden om deze klachten te verlichten?

Meestal is roken de oorzaak van COPD. Maar het kan ook komen door een erfelijke ziekte of moeilijk te behandelen astma. Een op de vijf mensen die COPD krijgen, heeft nooit gerookt. Bij hen heeft COPD een andere oorzaak zoals:

  • Longontsteking en andere longziekten
  • Erfelijke ziekten
  • Schadelijke stoffen, zoals: houtstof, lijm en verfdampen
  • Luchtvervuiling, bijvoorbeeld door fijnstof

 

Het verminderen van COPD-klachten in Joure

Met de juiste aanpak kun je het beloop van COPD gunstig beïnvloeden. De diagnose COPD kan grote gevolgen hebben voor je leven, maar er zijn manieren om hiermee om te gaan. Zo kan een gezondere levensstijl helpen. Onze ervaren fysiotherapeut in Joure helpt je bij het in kaart brengen van jouw situatie en biedt training en spieroefeningen om in beweging te blijven. We kijken samen naar manieren om je mobiliteit te behouden en ademhaling- en ontspanningsoefeningen kunnen bijdragen aan het verminderen van kortademigheid.

 

De COPD-specialisten van Fysio-Actief: 

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Sport

Leven met een gastric bypass

Sporter in BeeldLeven met een gastric bypass In dit blog vertelt Lalita de Ruiter-Potma hoe het is om te leven met een gastric bypass (maagverkleining). Lalita traint regelmatig in de sportzaal van Fysio-Actief

Lees verder
Kinderfysiotherapie - fysio-actief, Sneek, Bolsward, Joure
Fysiotherapie

Ontwikkeling kindervoet

KinderfysiotherapieOntwikkeling Kindervoet Eén van de mijlpalen van je kind is het proberen te lopen. Wanneer kinderen beginnen met lopen ontwikkelen ze de spieren en de stand van hun voeten, omdat ze hun voeten

Lees verder