Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,1

Bekkenklachten – Sneek

Bekkenklachten - Sneek
Hulp bij bekkenklachten in Sneek

Pijn in de bekkenregio kan diverse oorzaken hebben, zoals terugkerende blaasontstekingen, verzwakte bekkenbodemspieren, ontstekingen en buikoperaties. Zowel vrouwen, mannen als kinderen van alle leeftijden kunnen hier last van hebben. Gelukkig hebben wij als specialisten op dit gebied diverse behandelopties.

Ongeacht leeftijd of geslacht kunnen mensen problemen ondervinden in het bekkengebied. Het is belangrijk om te weten dat we met onze specialisatie in Sneek elke groep gericht kunnen helpen en ondersteunen.

 

Masteropleiding bekkenfysiotherapie

Onze bekkenfysiotherapeuten hebben een grondige driejarige Masteropleiding afgerond om patiënten met bekkenklachten te kunnen behandelen. Samen met jou zoeken ze naar een oplossing op maat. Ze zijn eveneens deskundig in het ondersteunen van zwangere vrouwen en vrouwen na de bevalling, met als doel klachten te voorkomen.

 

Hoe uiten bekkenklachten zich?

Bekkenklachten brengen vaak pijn en ongemakken mee:

  • Pijn in de onderrug en/of de onderbuik
  • Pijn en/of bewegingsbeperkingen tijdens zwangerschap en na bevalling
  • Niet te onderdrukken aandrang, ongewild urineverlies 
  • Moeite hebben met plassen en/of ontlasten
  • Steeds terugkerende blaasontstekingen
  • Klachten als gevolg van verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen
  • Pijn rond de anus en/of de geslachtsorganen
  • Seksuele problemen, zoals pijn bij het vrijen, erectie- en orgasmestoornissen
  • Prostaatontstekingen of -irritatie
  • Pijn voor en na operaties in buik- en bekkengebied

 

Bekkenfysiotherapie behandeling in Sneek

Om de oorzaak van jouw klachten te achterhalen, zal na een intake een onderzoek plaatsvinden. Onze bekkenfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd en bevoegd om inwendig onderzoek te doen. Dit gebeurt uiteraard alleen na jouw expliciete toestemming en wanneer het relevant is voor het verkrijgen van meer informatie.

Met specifieke oefentherapie en bewustwording van de bekkenbodem en omliggende spieren, verbetert de bekkenfysiotherapeut de spierfunctie van de bekkenbodem en stabiliteit rondom de lage rug en bekken. Daarnaast krijg je advies over juist toiletgedrag, eten en drinken en wordt er aandacht besteed aan ademhaling, ontspanning en het opvangen van buikdruk bij bijvoorbeeld hoesten en tillen.

 

Een team van specialisten staat voor je klaar:

 

Wil je weten hoe de bekkenfysiotherapeut in Sneek jou kan helpen? Meld je dan aan voor een intake.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Sport

Leven met een gastric bypass

Sporter in BeeldLeven met een gastric bypass In dit blog vertelt Lalita de Ruiter-Potma hoe het is om te leven met een gastric bypass (maagverkleining). Lalita traint regelmatig in de sportzaal van Fysio-Actief

Lees verder
Kinderfysiotherapie - fysio-actief, Sneek, Bolsward, Joure
Fysiotherapie

Ontwikkeling kindervoet

KinderfysiotherapieOntwikkeling Kindervoet Eén van de mijlpalen van je kind is het proberen te lopen. Wanneer kinderen beginnen met lopen ontwikkelen ze de spieren en de stand van hun voeten, omdat ze hun voeten

Lees verder