Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Bekkenklachten – Joure

Bekkenklachten - Joure
Hulp bij bekkenklachten in Joure

Pijn in de bekkenregio kan diverse oorzaken hebben, zoals blaasontstekingen, verzwakte bekkenbodemspieren, ontstekingen en buikoperaties. Het kan zowel voorkomen bij mannen, vrouwen als kinderen van alle leeftijden. Gelukkig zijn onze specialisten getraind in het behandelen van deze klachten en bieden wij een persoonlijke aanpak voor elke individuele situatie.

Het is niet bekend bij velen dat problemen in het bekkengebied zich kunnen voordoen bij mannen, vrouwen en kinderen, ongeacht hun leeftijd. Onze specialisatie in Bolsward maakt het mogelijk om elke groep gerichte hulp te bieden.

 

Masteropleiding bekkenfysiotherapie

Onze bekkenfysiotherapeuten hebben een intensieve driejarige Masteropleiding gevolgd om patiënten met bekkenklachten te kunnen behandelen. Samen met jou zoeken ze naar een oplossing op maat. Bovendien zijn ze gespecialiseerd in het begeleiden van zwangere vrouwen en vrouwen na de bevalling, om klachten te voorkomen.

 

Hoe uiten bekkenklachten zich?

Bekkenklachten brengen vaak pijn en ongemakken mee:

  • Pijn in de onderrug en/of de onderbuik
  • Pijn en/of bewegingsbeperkingen tijdens zwangerschap en na bevalling
  • Niet te onderdrukken aandrang, ongewild urineverlies 
  • Moeite hebben met plassen en/of ontlasten
  • Steeds terugkerende blaasontstekingen
  • Klachten als gevolg van verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen
  • Pijn rond de anus en/of de geslachtsorganen
  • Seksuele problemen, zoals pijn bij het vrijen, erectie- en orgasmestoornissen
  • Prostaatontstekingen of -irritatie
  • Pijn voor en na operaties in buik- en bekkengebied

 

Bekkenfysiotherapie behandeling in Joure

Bij ons bekkenfysiotherapiepraktijk starten we met een intakegesprek om jouw klachten te bespreken. Hierna volgt een onderzoek om de oorzaak vast te stellen. Onze gediplomeerde bekkenfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in inwendig onderzoek en behandeling, maar zullen dit pas uitvoeren na jouw toestemming en wanneer het relevant is voor het bepalen van de oorzaak van jouw klachten.

Door middel van specifieke oefentherapie en bewustwording van de bekkenbodem en omliggende spieren, helpt de bekkenfysiotherapeut bij het verbeteren van de spierfunctie van de bekkenbodem en stabiliteit rondom de lage rug en bekken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan juist toiletgedrag, advies over eten en drinken en het opvangen van buikdruk bij bijvoorbeeld hoesten en tillen.

 

Een team van specialisten staat voor je klaar:

 

Meld je aan voor een intake om te ontdekken wat de bekkenfysiotherapeut in Joure voor jou kan betekenen.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling

Blog:Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling  Spanningshoofdpijn (Tension Type Headaches) Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die wordt gekenmerkt door een constante druk of spanning rondom het hoofd. Het kan aanvoelen

Lees verder
Leefstijl

Gezonder leven met een leefstijlcoach

Leefstijlcoaching:Gezonder leven met een leefstijlcoach! Een gezond gewicht heeft veel voordelen: meer energie en minder risico op bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Heb je overgewicht en wil je daar wat aan doen?

Lees verder