Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Bekkenklachten – Joure

Bekkenklachten - Joure
Hulp bij bekkenklachten in Joure

Pijn in de bekkenregio kan diverse oorzaken hebben, zoals blaasontstekingen, verzwakte bekkenbodemspieren, ontstekingen en buikoperaties. Het kan zowel voorkomen bij mannen, vrouwen als kinderen van alle leeftijden. Gelukkig zijn onze specialisten getraind in het behandelen van deze klachten en bieden wij een persoonlijke aanpak voor elke individuele situatie.

Het is niet bekend bij velen dat problemen in het bekkengebied zich kunnen voordoen bij mannen, vrouwen en kinderen, ongeacht hun leeftijd. Onze specialisatie in Bolsward maakt het mogelijk om elke groep gerichte hulp te bieden.

 

Masteropleiding bekkenfysiotherapie

Onze bekkenfysiotherapeuten hebben een intensieve driejarige Masteropleiding gevolgd om patiënten met bekkenklachten te kunnen behandelen. Samen met jou zoeken ze naar een oplossing op maat. Bovendien zijn ze gespecialiseerd in het begeleiden van zwangere vrouwen en vrouwen na de bevalling, om klachten te voorkomen.

 

Hoe uiten bekkenklachten zich?

Bekkenklachten brengen vaak pijn en ongemakken mee:

  • Pijn in de onderrug en/of de onderbuik
  • Pijn en/of bewegingsbeperkingen tijdens zwangerschap en na bevalling
  • Niet te onderdrukken aandrang, ongewild urineverlies 
  • Moeite hebben met plassen en/of ontlasten
  • Steeds terugkerende blaasontstekingen
  • Klachten als gevolg van verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen
  • Pijn rond de anus en/of de geslachtsorganen
  • Seksuele problemen, zoals pijn bij het vrijen, erectie- en orgasmestoornissen
  • Prostaatontstekingen of -irritatie
  • Pijn voor en na operaties in buik- en bekkengebied

 

Bekkenfysiotherapie behandeling in Joure

Bij ons bekkenfysiotherapiepraktijk starten we met een intakegesprek om jouw klachten te bespreken. Hierna volgt een onderzoek om de oorzaak vast te stellen. Onze gediplomeerde bekkenfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in inwendig onderzoek en behandeling, maar zullen dit pas uitvoeren na jouw toestemming en wanneer het relevant is voor het bepalen van de oorzaak van jouw klachten.

Door middel van specifieke oefentherapie en bewustwording van de bekkenbodem en omliggende spieren, helpt de bekkenfysiotherapeut bij het verbeteren van de spierfunctie van de bekkenbodem en stabiliteit rondom de lage rug en bekken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan juist toiletgedrag, advies over eten en drinken en het opvangen van buikdruk bij bijvoorbeeld hoesten en tillen.

 

Een team van specialisten staat voor je klaar:

 

Meld je aan voor een intake om te ontdekken wat de bekkenfysiotherapeut in Joure voor jou kan betekenen.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Ouderen fysiotherapie Senioren fitness
Sport

Krachttraining voor ouderen

Blog:Krachttraining voor ouderen Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor iedereen, maar nog net een beetje extra belangrijk voor ouderen. Het advies is om minimaal een half uur per dag te bewegen. Het liefst iedere

Lees verder
Sport

Personal training bij Fysio-Actief

Blog:Personal training bij Fysio-Actief In dit blog vertellen we je alles over de voordelen van personal training bij Fysio-Actief. Of je nu net begint met sporten of al ervaring hebt en wat extra

Lees verder