Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Bekkenklachten – Bolsward

Bekkenklachten - Bolsward
Hulp bij bekkenklachten in Bolsward

Of je nu last hebt van terugkerende blaasontstekingen, een zware zwangerschap of bevalling, verzwakte bekkenbodemspieren, verzakkingen, ontstekingen of buikoperaties: pijn in de bekkenregio kan erg vervelend zijn. Bij ons kun je terecht voor specialistische hulp op maat, ongeacht je leeftijd of geslacht.

Problemen in het bekkengebied kunnen voorkomen bij mensen van alle leeftijden en geslachten, maar dit is niet algemeen bekend. Onze specialisatie in Bolsward stelt ons in staat om elke groep op maat gemaakte hulp te bieden.

 

Masteropleiding bekkenfysiotherapie

Onze bekkenfysiotherapeuten hebben een uitgebreide driejarige Masteropleiding gevolgd om bekkenklachten te kunnen behandelen. In overleg met jou kijken ze naar een passende oplossing. Naast deze specialisatie, zijn ze ook bedreven in het begeleiden van zwangere vrouwen en vrouwen die onlangs zijn bevallen om klachten te voorkomen.

 

Hoe uiten bekkenklachten zich?

Bekkenklachten brengen vaak pijn en ongemakken mee:

  • Pijn in de onderrug en/of de onderbuik
  • Pijn en/of bewegingsbeperkingen tijdens zwangerschap en na bevalling
  • Niet te onderdrukken aandrang, ongewild urineverlies 
  • Moeite hebben met plassen en/of ontlasten
  • Steeds terugkerende blaasontstekingen
  • Klachten als gevolg van verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen
  • Pijn rond de anus en/of de geslachtsorganen
  • Seksuele problemen, zoals pijn bij het vrijen, erectie- en orgasmestoornissen
  • Prostaatontstekingen of -irritatie
  • Pijn voor en na operaties in buik- en bekkengebied

 

Bekkenfysiotherapie behandeling in Bolsward

Het bespreken van jouw klachten wordt gevolgd door een grondig onderzoek, waarbij onze erkende bekkenfysiotherapeuten in staat zijn om inwendig onderzoek en behandeling uit te voeren. Wij zullen dit echter alleen doen na zorgvuldig overleg met jou en wanneer we verwachten dat dit ons meer duidelijkheid kan geven.

De bekkenfysiotherapeut ondersteunt bij het verbeteren van de spierfunctie van de bekkenbodem en stabiliteit rondom de lage rug en bekken door middel van specifieke oefentherapie en bewustwording van de bekkenbodem en omliggende spieren. Naast het geven van advies over juist toiletgedrag, eten en drinken, wordt er aandacht besteed aan ademhaling, ontspanning en het opvangen van buikdruk bij bijvoorbeeld hoesten en tillen.

 

Een team van specialisten staat voor je klaar:

 

Meld je aan voor een intake om te ontdekken hoe de bekkenfysiotherapeut in Bolsward jou kan helpen.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Ouderen fysiotherapie Senioren fitness
Sport

Krachttraining voor ouderen

Blog:Krachttraining voor ouderen Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor iedereen, maar nog net een beetje extra belangrijk voor ouderen. Het advies is om minimaal een half uur per dag te bewegen. Het liefst iedere

Lees verder
Sport

Personal training bij Fysio-Actief

Blog:Personal training bij Fysio-Actief In dit blog vertellen we je alles over de voordelen van personal training bij Fysio-Actief. Of je nu net begint met sporten of al ervaring hebt en wat extra

Lees verder