Fysiotherapie voor ouderen

m

Neemt jouw spierkracht af? Wordt het uitvoeren van dagelijkse activiteiten moeilijker? Of heb je onlangs een beroerte gehad waardoor je beperkt bent in je fysieke mogelijkheden? Dit zijn allemaal voorbeelden waarvoor je bij onze geriatriefysiotherapeut aan het juiste adres bent. Onze fysiotherapeuten hebben zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een hogere leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. 

Maar wanneer is iemand nou een kwetsbare oudere? Dit zijn oudere mensen met een verminderde regie over het eigen leven, een complexe situatie en een zorgbehoefte. Kwetsbaarheid kan zich op veel manieren uiten. De ene oudere heeft bijvoorbeeld moeite met het doen van boodschappen, terwijl de andere oudere last heeft van vergeetachtigheid. Er worden vier gebieden onderscheiden waarop ouderen kwetsbaar kunnen zijn:

  • Fysiek: belemmeringen in fysiek functioneren door bijvoorbeeld krachtsverlies, gewichtsverlies, evenwichtsproblemen, vermoeidheid
  • Cognitief: belemmeringen in geheugen
  • Sociaal: belemmeringen door eenzaamheid of verlies van sociale steun
  • Psychisch: belemmeringen door psychische aandoeningen als een depressie

Doordat ouderen vaak meerdere (chronische) aandoeningen tegelijkertijd hebben, hebben zij vaak zorg nodig van verschillende zorgverleners. De ouderen fysiotherapeut werkt goed samen en heeft regelmatig contact met specialisten, huisartsen, buurtzorg, ergotherapie en de diëtiste. Hierdoor is het mogelijk om verschillende behandelingen op elkaar af te stemmen, zodat alle zorgverleners hetzelfde pad bewandelen voor de patiënt.

Onze gespecialiseerde geriatriefysiotherapeuten begeleiden je graag om samen aan jouw fysieke belemmeringen te werken en jouw mobiliteit en zelfstandigheid te herwinnen.Meer informatie over ouderenfysiotherapie lees je hier.

Alles in strijd voor jouw bewegingsvrijheidMaak een afspraak