Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Bereikbaarheid praktijk Sneek – Autoluwe binnenstad

Bereikbaarheid praktijk Sneek
Autoluwe binnenstad

De gemeente Sudwest Fryslân gaat aan het begin van volgend jaar een proefperiode starten voor een binnenstad met beperkte toegang voor motorvoertuigen. Mogelijk zal dit ook gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van onze praktijk in Sneek als je via de stad komt.

“Met ingang van 2 januari 2024 is de binnenstad van Sneek voor de proefperiode van een jaar autoluw. Op vier punten in de binnenstad geldt tussen 12.00 en 18.00 een doorrijverbod. Dat betekent dat motorvoertuigen niet zomaar dwars door de stad mogen rijden. Voor bestemmingsverkeer blijft alles bereikbaar. Dat geldt voor alle woningen, bedrijven en parkeerplaatsen in het centrum.

Wat gaat er veranderen?

Gedurende de proeftijd van een jaar komt op 4 punten in de binnenstad een doorrijverbod. Het doorrijverbod geldt 7 dagen per week van 12.00 uur tot 18.00 uur. In onderstaande straten geldt op één specifiek punt een doorrijverbod:

  • op de Singel
  • op de Harinxmakade
  • op de Prins Hendrikkade
  • op de Kleine Kerkstraat bij de bestaande afsluiting

 

Er komen verkeersborden in de straat waarmee wordt aangegeven tot welk punt je mag doorrijden. Een uitzondering geldt voor nood- en hulpdiensten, fietsers en bromfietsers. Zij mogen altijd doorrijden. Er wordt gehandhaafd door middel van camera’s. Er komt geen fysieke afsluiting. Verkeer waarvoor geen alternatief is, kan een ontheffing aanvragen. Dat geldt bijvoorbeeld voor landbouwverkeer.

Gratis parkeren

Bezoekers van de binnenstad kunnen op verschillende plekken nabij het centrum gratis parkeren. Gratis parkeren kan op de volgende terreinen en garages:

  • P-Oost Normandiaplein
  • P-Noord Bolswarderpoort
  • P Station Sneek
  • P-West Theater (voorheen Veemarktplein)
  • P-Zuid Waterpoort (voorheen Boschpleingarage)

 

Je kunt meer info over de autoluwe binnenstad proef vinden op de website van sudwestfryslan.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling

Blog:Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling  Spanningshoofdpijn (Tension Type Headaches) Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die wordt gekenmerkt door een constante druk of spanning rondom het hoofd. Het kan aanvoelen

Lees verder
Leefstijl

Gezonder leven met een leefstijlcoach

Leefstijlcoaching:Gezonder leven met een leefstijlcoach! Een gezond gewicht heeft veel voordelen: meer energie en minder risico op bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Heb je overgewicht en wil je daar wat aan doen?

Lees verder
Fysiotherapie

Voorkeurshouding bij baby’s

Blog:Voorkeurshouding bij baby’s Rond de 8 weken zie je bij jullie baby ineens een lichte afvlakking bij het hoofdje. Het lijkt net alsof het hoofdje aan de rechterkant platter wordt…. Ook kijkt jullie

Lees verder
Sport

Zomerstopactie!

Fysio-Actief:Zomerstop actie! Blijf in topvorm tijdens de zomerstop! Terwijl de zomer nadert, maken sportclubs zich klaar voor een welverdiende pauze na een seizoen vol actie. Maar het is belangrijk om fit te blijven,

Lees verder