Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Orofaciaal Fysiotherapie – Bolsward

Orofaciaal fysiotherapie - Bolsward
Wat is orofaciaal fysiotherapie

Deze diensten bieden we alleen aan in Bolsward.

Onze fysiotherapeut in Bolsward gespecialiseerd in orofaciale therapie is expert in het behandelen van klachten aan het hoofd, de nek, de kaak en het gezicht. Hoofdpijn of nekpijn kunnen bijvoorbeeld voortkomen uit problemen in de kaak.

 

Wat is orofaciaal fysiotherapie?

De orofaciaal fysiotherapie is een gespecialiseerd vakgebied binnen de fysiotherapie, ook wel bekend als kaakfysiotherapie. De orofaciaal fysiotherapeut is opgeleid om te behandelen bij klachten aan de spieren, gewrichten en het kauwstelsel in het hoofd- en halsgebied. Ze hebben expertise op het gebied van tandheelkundige aspecten, tinnitus (oorsuizen), duizeligheidsklachten en het evenwichtsorgaan, specifieke zenuwaandoeningen, kanker in het hoofd-halsgebied en stoornissen die te maken hebben met de nek.

 

Wanneer ga je naar de orofaciaal fysiotherapeut?

 

Je kunt met veel verschillende klachten naar de orofaciaal therapeut gaan. Enkele voorbeelden:

  • Klemmen van de kaak en tandenknarsen
  • Pijn in het gezicht, hoofd of kaak
  • Gevolgen van ongeluk en botbreuk
  • Oorsuizing
  • Nek- en schouderklachten
  • Aangezichtsverlamming
  • Klachten in het hoofd- halsgebied door kanker, reuma of andere aandoening
  • Hoofdpijn en vormen van migraine
  • Klachten in het hoofd- halsgebied die te maken hebben met stress of spanning

 

Wat voor soort behandeling kan je bij de orofaciale therapeut verwachten?

De orofaciaal fysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij het afleren van schadelijke gewoontes en geeft uitleg over het normaal functioneren van de kaak, hals en nek. Hij legt uit hoe de positie van het hoofd en het lichaam verband houdt met de klachten en geven inzicht in de relatie tussen stress, spanning en dagelijkse belasting enerzijds, en de belastbaarheid van de patiënt anderzijds. Onderdeel van de behandeling in Bolsward is het aanleren van ontspanningstechnieken om spierspanning te verminderen. Klachten aan de kaak kunnen hardnekkig en hinderlijk zijn, en het kan moeilijk zijn om de kaak te ontspannen wanneer er pijn optreedt. Drukpuntmassage, oefeningen en dry needling zijn behandelingen die kunnen helpen om de spieren te ontspannen en pijn te verminderen.

Onze gecertificeerde fysiotherapeut in Bolsward heeft een opleiding dry needling voor nek, hoofd en hals gevolgd bij het CRAFTA instituut.

 

Verwijziging

Voor dit soort behandelingen kun je rechtstreeks zonder verwijzing een afspraak maken.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysio-Actief-nieuws
Fysiotherapie

Chronische lage rugklachten

Blog:Chronische lage rugklachten Chronische lage rugklachten vormen een veelvoorkomend en hardnekkig probleem dat veel mensen treft. Deze aanhoudende pijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren en de kwaliteit van leven verminderen. Gelukkig biedt

Lees verder