Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Oncologiefysiotherapie – Sneek

Oncologiefysiotherapie in Sneek
Fysiotherapie voor optimale begeleiding tijdens en na kanker

Met de expertise en ervaring van Fysio-Actief in Sneek ben je in goede handen voor begeleiding tijdens of na jouw behandeltraject. Onze fysiotherapeuten helpen en ondersteunen je optimaal.

 

Wanneer oncologiefysiotherapie?

Na een operatie, bestraling of chemotherapie kunnen er klachten optreden zoals vermoeidheid, lichamelijke beperkingen, verminderde spierkracht en/of conditie, en pijn- en stijfheidsklachten. Helaas kunnen deze nadelige effecten het bewegend functioneren beïnvloeden, ondanks dat de medische behandelingen effectiever worden.

Na een operatie, bestraling of chemotherapie kunnen oedeem (vochtophoping) of verkleving van litteken- of bindweefsel ontstaan, wat klachten kan veroorzaken. Gelukkig kan de oedeemfysiotherapeut in Sneek helpen bij het verlichten van deze klachten. Voor meer informatie over oedeemfysiotherapie, klik hier.

 

Hoe ziet het traject uit in Sneek?

Voor aanvang van elk traject vindt er een intakegesprek plaats, waarin jouw klachten en doelen met betrekking tot fysiotherapie worden besproken. Vervolgens zal de fysiotherapeut in Sneek een lichamelijk onderzoek uitvoeren, metingen en testen doen. Op basis van het intakegesprek wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Oncologiefysiotherapie kan al tijdens de medische behandelingen worden gestart, zodat je zo fit mogelijk blijft en mogelijke verergering van klachten kan worden voorkomen.

 

Fysieke training

Ook na afronding van de medische behandeling kan oncologiefysiotherapie van waarde zijn. Fysieke training, oftewel bewegen, is een belangrijke pijler van oncologiefysiotherapie.

Vanuit wetenschappelijk onderzoek weten we dat fysieke training helpt bij:

 • Verbeteren uithoudingsvermogen (conditie)
 • Verbeteren van spierkracht
 • Afname van vermoeidheid
 • Afname depressieve (sombere) gevoelens
 • Toename kwaliteit van leven

De oncologiefysiotherapeut besteedt tevens aandacht aan:

 • Sport hervatting
 • Werkhervatting
 • Ontspanning
 • Educatie: uitleg over effecten van de kanker en bijbehorende behandeling
 • Psychosociale zorg
 • Gezonde leefstijl

 

Wil je meer informatie over oncologiefysiotherapie in Sneek?

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Ouderen fysiotherapie Senioren fitness
Sport

Krachttraining voor ouderen

Blog:Krachttraining voor ouderen Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor iedereen, maar nog net een beetje extra belangrijk voor ouderen. Het advies is om minimaal een half uur per dag te bewegen. Het liefst iedere

Lees verder
Sport

Personal training bij Fysio-Actief

Blog:Personal training bij Fysio-Actief In dit blog vertellen we je alles over de voordelen van personal training bij Fysio-Actief. Of je nu net begint met sporten of al ervaring hebt en wat extra

Lees verder