Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,1

Oncologiefysiotherapie – Sneek

Oncologiefysiotherapie in Sneek
Fysiotherapie voor optimale begeleiding tijdens en na kanker

Met de expertise en ervaring van Fysio-Actief in Sneek ben je in goede handen voor begeleiding tijdens of na jouw behandeltraject. Onze fysiotherapeuten helpen en ondersteunen je optimaal.

 

Wanneer oncologiefysiotherapie?

Na een operatie, bestraling of chemotherapie kunnen er klachten optreden zoals vermoeidheid, lichamelijke beperkingen, verminderde spierkracht en/of conditie, en pijn- en stijfheidsklachten. Helaas kunnen deze nadelige effecten het bewegend functioneren beïnvloeden, ondanks dat de medische behandelingen effectiever worden.

Na een operatie, bestraling of chemotherapie kunnen oedeem (vochtophoping) of verkleving van litteken- of bindweefsel ontstaan, wat klachten kan veroorzaken. Gelukkig kan de oedeemfysiotherapeut in Sneek helpen bij het verlichten van deze klachten. Voor meer informatie over oedeemfysiotherapie, klik hier.

 

Hoe ziet het traject uit in Sneek?

Voor aanvang van elk traject vindt er een intakegesprek plaats, waarin jouw klachten en doelen met betrekking tot fysiotherapie worden besproken. Vervolgens zal de fysiotherapeut in Sneek een lichamelijk onderzoek uitvoeren, metingen en testen doen. Op basis van het intakegesprek wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Oncologiefysiotherapie kan al tijdens de medische behandelingen worden gestart, zodat je zo fit mogelijk blijft en mogelijke verergering van klachten kan worden voorkomen.

 

Fysieke training

Ook na afronding van de medische behandeling kan oncologiefysiotherapie van waarde zijn. Fysieke training, oftewel bewegen, is een belangrijke pijler van oncologiefysiotherapie.

Vanuit wetenschappelijk onderzoek weten we dat fysieke training helpt bij:

 • Verbeteren uithoudingsvermogen (conditie)
 • Verbeteren van spierkracht
 • Afname van vermoeidheid
 • Afname depressieve (sombere) gevoelens
 • Toename kwaliteit van leven

De oncologiefysiotherapeut besteedt tevens aandacht aan:

 • Sport hervatting
 • Werkhervatting
 • Ontspanning
 • Educatie: uitleg over effecten van de kanker en bijbehorende behandeling
 • Psychosociale zorg
 • Gezonde leefstijl

 

Wil je meer informatie over oncologiefysiotherapie in Sneek?

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Sport

Leven met een gastric bypass

Sporter in BeeldLeven met een gastric bypass In dit blog vertelt Lalita de Ruiter-Potma hoe het is om te leven met een gastric bypass (maagverkleining). Lalita traint regelmatig in de sportzaal van Fysio-Actief

Lees verder
Kinderfysiotherapie - fysio-actief, Sneek, Bolsward, Joure
Fysiotherapie

Ontwikkeling kindervoet

KinderfysiotherapieOntwikkeling Kindervoet Eén van de mijlpalen van je kind is het proberen te lopen. Wanneer kinderen beginnen met lopen ontwikkelen ze de spieren en de stand van hun voeten, omdat ze hun voeten

Lees verder