Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,1

Oncologiefysiotherapie – Bolsward

Oncologiefysiotherapie in Bolsward
Fysiotherapie voor optimale begeleiding tijdens en na kanker

Bij Fysio-Actief in Bolsward beschikken we over de benodigde kennis en ervaring om je effectief te begeleiden tijdens of na jouw behandeltraject, zodat je weer goed op weg geholpen wordt.

 

Wanneer oncologiefysiotherapie?

Gelukkig worden medische behandelingen zoals operaties, chemotherapie, radiotherapie, hormoontherapie en immunotherapie steeds effectiever. Echter, deze behandelingen kunnen ook bijwerkingen en nadelige effecten hebben op het bewegend functioneren. Klachten die veelvuldig gehoord worden in de praktijk zijn vermoeidheid, lichamelijke beperkingen na een operatie, verminderde spierkracht en/of conditie, evenals pijn- en stijfheidsklachten als gevolg van de behandeling.


Na een operatie, bestraling of chemotherapie kan oedeem (vochtophoping) of verkleving van litteken- of bindweefsel ontstaan, wat klachten kan veroorzaken. Gelukkig kan de oedeemfysiotherapeut in Bolsward helpen bij het verlichten van deze klachten. Klik hier voor meer informatie over oedeemfysiotherapie.

 

Hoe ziet het traject uit in Bolsward?

Bij elk traject starten we met een intakegesprek, waarin we jouw klachten bespreken en wat je graag wilt bereiken met fysiotherapie. Daarna zal de fysiotherapeut in Bolsward een lichamelijk onderzoek uitvoeren, metingen en testen doen. Op basis van het intakegesprek wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Oncologiefysiotherapie kan zelfs tijdens de medische behandelingen worden gestart, zodat je zo fit mogelijk blijft en eventuele verergering van klachten kan worden voorkomen.

 

Fysieke training

Oncologiefysiotherapie kan niet alleen tijdens, maar ook na afloop van jouw medische behandeling worden ingezet. Een van de essentiële pijlers van oncologiefysiotherapie is fysieke training, oftewel bewegen! En dat kan in onze sportzaal in Bolsward.

Vanuit wetenschappelijk onderzoek weten we dat fysieke training helpt bij:

 • Verbeteren uithoudingsvermogen (conditie)
 • Verbeteren van spierkracht
 • Afname van vermoeidheid
 • Afname depressieve (sombere) gevoelens
 • Toename kwaliteit van leven

 

De oncologiefysiotherapeut besteedt tevens aandacht aan:

 • Sport hervatting
 • Werkhervatting
 • Ontspanning
 • Educatie: uitleg over effecten van de kanker en bijbehorende behandeling
 • Psychosociale zorg
 • Gezonde leefstijl

 

Wil je meer informatie over oncologiefysiotherapie in Bolsward?

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Sport

Leven met een gastric bypass

Sporter in BeeldLeven met een gastric bypass In dit blog vertelt Lalita de Ruiter-Potma hoe het is om te leven met een gastric bypass (maagverkleining). Lalita traint regelmatig in de sportzaal van Fysio-Actief

Lees verder
Kinderfysiotherapie - fysio-actief, Sneek, Bolsward, Joure
Fysiotherapie

Ontwikkeling kindervoet

KinderfysiotherapieOntwikkeling Kindervoet Eén van de mijlpalen van je kind is het proberen te lopen. Wanneer kinderen beginnen met lopen ontwikkelen ze de spieren en de stand van hun voeten, omdat ze hun voeten

Lees verder