Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Oncologiefysiotherapie – Bolsward

Oncologiefysiotherapie in Bolsward
Fysiotherapie voor optimale begeleiding tijdens en na kanker

Bij Fysio-Actief in Bolsward beschikken we over de benodigde kennis en ervaring om je effectief te begeleiden tijdens of na jouw behandeltraject, zodat je weer goed op weg geholpen wordt.

 

Wanneer oncologiefysiotherapie?

Gelukkig worden medische behandelingen zoals operaties, chemotherapie, radiotherapie, hormoontherapie en immunotherapie steeds effectiever. Echter, deze behandelingen kunnen ook bijwerkingen en nadelige effecten hebben op het bewegend functioneren. Klachten die veelvuldig gehoord worden in de praktijk zijn vermoeidheid, lichamelijke beperkingen na een operatie, verminderde spierkracht en/of conditie, evenals pijn- en stijfheidsklachten als gevolg van de behandeling.


Na een operatie, bestraling of chemotherapie kan oedeem (vochtophoping) of verkleving van litteken- of bindweefsel ontstaan, wat klachten kan veroorzaken. Gelukkig kan de oedeemfysiotherapeut in Bolsward helpen bij het verlichten van deze klachten. Klik hier voor meer informatie over oedeemfysiotherapie.

 

Hoe ziet het traject uit in Bolsward?

Bij elk traject starten we met een intakegesprek, waarin we jouw klachten bespreken en wat je graag wilt bereiken met fysiotherapie. Daarna zal de fysiotherapeut in Bolsward een lichamelijk onderzoek uitvoeren, metingen en testen doen. Op basis van het intakegesprek wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Oncologiefysiotherapie kan zelfs tijdens de medische behandelingen worden gestart, zodat je zo fit mogelijk blijft en eventuele verergering van klachten kan worden voorkomen.

 

Fysieke training

Oncologiefysiotherapie kan niet alleen tijdens, maar ook na afloop van jouw medische behandeling worden ingezet. Een van de essentiële pijlers van oncologiefysiotherapie is fysieke training, oftewel bewegen! En dat kan in onze sportzaal in Bolsward.

Vanuit wetenschappelijk onderzoek weten we dat fysieke training helpt bij:

 • Verbeteren uithoudingsvermogen (conditie)
 • Verbeteren van spierkracht
 • Afname van vermoeidheid
 • Afname depressieve (sombere) gevoelens
 • Toename kwaliteit van leven

 

De oncologiefysiotherapeut besteedt tevens aandacht aan:

 • Sport hervatting
 • Werkhervatting
 • Ontspanning
 • Educatie: uitleg over effecten van de kanker en bijbehorende behandeling
 • Psychosociale zorg
 • Gezonde leefstijl

 

Wil je meer informatie over oncologiefysiotherapie in Bolsward?

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Wat is een chronisch bekkenpijn?

Blog:Wat is een chronisch bekkenpijn? Chronische bekkenpijn is pijn in het buik-en bekkengebied die langer dan 6 maanden bestaat. Het komt voor bij mannen en vrouwen en kan vervelende klachten geven. Bij het

Lees verder
Ouderen fysiotherapie Senioren fitness
Sport

Krachttraining voor ouderen

Blog:Krachttraining voor ouderen Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor iedereen, maar nog net een beetje extra belangrijk voor ouderen. Het advies is om minimaal een half uur per dag te bewegen. Het liefst iedere

Lees verder