Fysiotherapie bij oedeemklachten

We bieden deze dienst alleen in Sneek en Bolsward aan.

Een zwaar gevoel in arm of been. Vermoeidheid en pijnklachten. Stijfheid, beperkte bewegingsmogelijkheden en verharding van weefsel (fibrose). Het zijn veelgehoorde klachten van oedeem. Lymfoedeem is een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel. Het wordt veroorzaakt door een verstoord evenwicht tussen de aan- en afvoer van vocht.

Behandeling van oedeemklachten

Onze oedeemfysiotherapeuten zijn opgeleid en gespecialiseerd in de behandeling van oedeem. Ook hebben ze ervaring met littekenbehandeling, fibrose en huidverzorging.

Het doel van de behandeling is het verminderen van oedeem en het versoepelen van eventueel littekenweefsel en fibrose. Daarnaast wordt er gewerkt aan het verbeteren van het immuunsysteem en de algehele belastbaarheid.

Tijdens het intakegesprek bespreekt de therapeut jouw persoonlijke situatie en samen stellen jullie een behandelplan op. Dit kan bestaan uit:

  • Manuele lymfdrainage (methode Vodder), een zachte techniek waarbij de afvoer van lymfevocht wordt gestimuleerd
  • Compressietherapie (zwachtelen)
  • Lymfetaping
  • Preventief advies en omgang in het dagelijks leven
  • Oefentherapie en zelfmanagement

Verwijzen en vergoedingen bij oedeemtherapie

Wil je voor oedeemtherapie in aanmerking komen? Dan heb je een verwijzing van een arts of verpleegkundig specialist nodig. Oedeemfysiotherapie wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekeraar.

Hulp inschakelen bij oedeemklachten

Wil je weten hoe wij je kunnen helpen?

Meld je gerust aan voor een intake 

Lees hier meer over welke klachten veel voorkomen bij oedeem.

Fysiotherapeut gespecialiseerd in Oedeemtherapie

 

 

Logo borstkanker.nl logo nvfl