Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

COPD – Bolsward

COPD - Bolswward
Een Chronisch longziekte: COPD

Een chronisch longziekte: COPD

Bij COPD is er sprake van chronische ontsteking en beschadiging van de longen, waardoor de opname van zuurstof bemoeilijkt wordt. Dit kan leiden tot benauwdheid, frequent hoesten en afname van conditie/spierkracht. Mensen met COPD hebben vaak ook last van vermoeidheid bij dagelijkse activiteiten zoals traplopen, huishoudelijke taken of boodschappen doen. Welke behandelingen kunnen verlichting bieden voor deze klachten?

Meestal is roken de oorzaak van COPD. Maar het kan ook komen door een erfelijke ziekte of moeilijk te behandelen astma. Een op de vijf mensen die COPD krijgen, heeft nooit gerookt. Bij hen heeft COPD een andere oorzaak zoals:

  • Longontsteking en andere longziekten
  • Erfelijke ziekten
  • Schadelijke stoffen, zoals: houtstof, lijm en verfdampen
  • Luchtvervuiling, bijvoorbeeld door fijnstof

 

Het verminderen van COPD-klachten in Bolsward

COPD kan een grote impact hebben op je leven, maar er is hoop. Door een gezondere levensstijl en gerichte aanpak kun je het beloop van de ziekte beïnvloeden. Onze specialistische fysiotherapeut in Bolsward helpt je hierbij. Door middel van training en spieroefeningen blijf je in beweging en behoud je je mobiliteit. Daarnaast kunnen ademhaling- en ontspanningsoefeningen bijdragen aan het verminderen van kortademigheid. Samen zorgen we ervoor dat je klachten verminderen en je weer grip krijgt op je leven.

 

De COPD-specialisten van Fysio-Actief: 

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling

Blog:Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling  Spanningshoofdpijn (Tension Type Headaches) Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die wordt gekenmerkt door een constante druk of spanning rondom het hoofd. Het kan aanvoelen

Lees verder
Leefstijl

Gezonder leven met een leefstijlcoach

Leefstijlcoaching:Gezonder leven met een leefstijlcoach! Een gezond gewicht heeft veel voordelen: meer energie en minder risico op bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Heb je overgewicht en wil je daar wat aan doen?

Lees verder