Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,1

COPD – Bolsward

COPD - Bolswward
Een Chronisch longziekte: COPD

Een chronisch longziekte: COPD

Bij COPD is er sprake van chronische ontsteking en beschadiging van de longen, waardoor de opname van zuurstof bemoeilijkt wordt. Dit kan leiden tot benauwdheid, frequent hoesten en afname van conditie/spierkracht. Mensen met COPD hebben vaak ook last van vermoeidheid bij dagelijkse activiteiten zoals traplopen, huishoudelijke taken of boodschappen doen. Welke behandelingen kunnen verlichting bieden voor deze klachten?

Meestal is roken de oorzaak van COPD. Maar het kan ook komen door een erfelijke ziekte of moeilijk te behandelen astma. Een op de vijf mensen die COPD krijgen, heeft nooit gerookt. Bij hen heeft COPD een andere oorzaak zoals:

  • Longontsteking en andere longziekten
  • Erfelijke ziekten
  • Schadelijke stoffen, zoals: houtstof, lijm en verfdampen
  • Luchtvervuiling, bijvoorbeeld door fijnstof

 

Het verminderen van COPD-klachten in Bolsward

COPD kan een grote impact hebben op je leven, maar er is hoop. Door een gezondere levensstijl en gerichte aanpak kun je het beloop van de ziekte beïnvloeden. Onze specialistische fysiotherapeut in Bolsward helpt je hierbij. Door middel van training en spieroefeningen blijf je in beweging en behoud je je mobiliteit. Daarnaast kunnen ademhaling- en ontspanningsoefeningen bijdragen aan het verminderen van kortademigheid. Samen zorgen we ervoor dat je klachten verminderen en je weer grip krijgt op je leven.

 

De COPD-specialisten van Fysio-Actief: 

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Sport

Leven met een gastric bypass

Sporter in BeeldLeven met een gastric bypass In dit blog vertelt Lalita de Ruiter-Potma hoe het is om te leven met een gastric bypass (maagverkleining). Lalita traint regelmatig in de sportzaal van Fysio-Actief

Lees verder
Kinderfysiotherapie - fysio-actief, Sneek, Bolsward, Joure
Fysiotherapie

Ontwikkeling kindervoet

KinderfysiotherapieOntwikkeling Kindervoet Eén van de mijlpalen van je kind is het proberen te lopen. Wanneer kinderen beginnen met lopen ontwikkelen ze de spieren en de stand van hun voeten, omdat ze hun voeten

Lees verder