Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,1

Ontwikkeling kindervoet

Kinderfysiotherapie
Ontwikkeling Kindervoet

Eén van de mijlpalen van je kind is het proberen te lopen. Wanneer kinderen beginnen met lopen ontwikkelen ze de spieren en de stand van hun voeten, omdat ze hun voeten steeds meer leren te gebruiken. 

 

Vallen en opstaan

Kijk maar eens naar je kleintje die net begint met lopen. Er zit dan nog een vetlaagje onder de voet, waardoor er geen voetboog zichtbaar is. Daarnaast staan de benen in o-stand en staan de voeten naar buiten gedraaid. Dit doen ze ontzettend slim, want dit geeft ze meer stabiliteit om te gaan lopen. Dit kan er soms voor je gevoel wat ‘gek’ uitzien, maar hoort bij de ontwikkeling van het lopen. Naarmate ze meer geoefend hebben en ook ouder worden, verandert de o-stand van de benen naar een x-stand. De meeste kinderen hebben nu nog steeds platvoeten. Het baby vet verdwijnt nu ondertussen wel langzaam. Dit zien we ongeveer tot een jaar of 4.
Maar wat we ook zien is dat kinderen regelmatig eens even struikelen. Dit hoort erbij. Het leren lopen gaat letterlijk met vallen en opstaan. Vanaf een jaar of 7 – 8 zal de x-stand verminderen, de benen staan dan recht. Bovenstaande factoren hebben dus zeker invloed op de manier van lopen en leveren meestal geen problemen op. 

Afspraak kinderfysiotherapeut nodig?


Wanneer is het bijvoorbeeld verstandig om een afspraak te maken met de kinderfysiotherapeut? Dit is verstandig als uw kind:

– Overmatig valt of struikelt
– Pijn in de voeten, enkels of knieën heeft
– Niet lang willen of kan lopen
– Pijn heeft bij het sporten 

Onze kinderfysiotherapeut gaat kijken wat de oorzaak is van het afwijkende looppatroon of stand van de benen/voeten. Daarna geeft zij advies. Onze fysiotherapeuten werken samen met een podotherapeut die ook regelmatig wordt ingeschakeld om mee te kijken naar de kindervoet. 

Voor meer informatie over kinderfysiotherapie en wat onze kinderfysiotherapeut zoals voor u en uw kind kan betekenen kunt u op onze pagina Kinderfysiotherapie  kijken.

Ontwikkeling kindervoet, kinderfysiotherapie
Kinderfysiotherapie - fysio-actief, Sneek, Bolsward, Joure
Kinderfysiotherapie - fysio-actief, Sneek, Bolsward, Joure
Kinderfysiotherapie - fysio-actief, Sneek, Bolsward, Joure

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Sport

Leven met een gastric bypass

Sporter in BeeldLeven met een gastric bypass In dit blog vertelt Lalita de Ruiter-Potma hoe het is om te leven met een gastric bypass (maagverkleining). Lalita traint regelmatig in de sportzaal van Fysio-Actief

Lees verder
Kinderfysiotherapie - fysio-actief, Sneek, Bolsward, Joure
Fysiotherapie

Ontwikkeling kindervoet

KinderfysiotherapieOntwikkeling Kindervoet Eén van de mijlpalen van je kind is het proberen te lopen. Wanneer kinderen beginnen met lopen ontwikkelen ze de spieren en de stand van hun voeten, omdat ze hun voeten

Lees verder
stoelyoga
Sport

Stoelyoga voor Parkinson Patiënten

Stoelyoga voor ParkinsonStoelyoga voor Parkinsonpatiënten: Een zittende weg naar beweging en welzijn Parkinson is een neurologische aandoening die samenhangt met motorische problemen zoals stijfheid, beven en evenwichtsproblemen. Voor mensen die leven met Parkinson

Lees verder