Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Borst

Longklachten
COPD

Vrouw hoest in haar vuist en houdt haar andere hand op haar borstBenauwdheid, frequent hoesten, vermoeidheid bij gewone activiteiten als huishouden of boodschappen doen zijn veelgehoorde klachten. Het verloop van de ziekte is te beïnvloeden. Heeft jouw arts de diagnose COPD vastgesteld en herken je dit? COPD kan veel impact op je leven hebben. Onze fysiotherapeut kan je helpen met bewegen, ademhalingsoefeningen en het hervinden van een goede balans. Eventueel kunnen we je ook in contact brengen met andere mensen die COPD hebben.
Wil je weer een half uur kunnen wandelen? Wij helpen je weer op weg.

Hyperventilatie

Heb je last van benauwdheid, duizeligheid, tintelingen en een droge mond?
Deze verschijnselen passen bij hyperventilatie, waarbij je te snel of te diep ademt. Hyperventilatie ontstaat door angst en spanning, vaak zonder dat je het zelf beseft. Onze fysiotherapeut kan samen met jou kijken waardoor de klachten ontstaan en aan de hand daarvan een behandeling starten of je advies geven om contact op te nemen met een andere zorgverlener.

Hartklachten

Oudere man staat buiten adem voorovergebogenBen je bekend met hartklachten? Recent of in het verleden gedotterd?
Vaak wordt er gestart met hartrevalidatie in het ziekenhuis. Deze revalidatie is o.a. gericht op het hervinden van vertrouwen en verbeteren van het uithoudingsvermogen, zodat je zelf jouw activiteiten kunt blijven volhouden ondanks je hartaandoening.
Lang niet iedereen lukt het om na deze revalidatie zelf door te gaan met bewegen. Herken je dit? Heb je moeite om de juiste balans te vinden maar wil je wel graag minder vermoeidheid ervaren? Onze fysiotherapeut kan samen met jou kijken waardoor de klachten ontstaan en aan de hand daarvan een behandelplan opstellen.