Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Ouderenfysiotherapie – Sneek

Fysiotherapie voor ouderen in Sneek
Geriatriefysiotherapie

Het ouder worden of ziek zijn op oudere leeftijd kan gepaard gaan met beperkingen in de bewegingsvrijheid. Dit kan resulteren in verminderde beweeglijkheid, conditie, evenwicht en spierkracht.

 

Wanneer geriatriefysiotherapie?

Onze therapeuten in Sneek kunnen ondersteunen bij:

  • Het verbeteren van conditie, spierkracht en evenwicht
  • Het verbeteren van dagelijkse activiteiten bijv. bij wassen, aankleden, lopen en fietsen
  • Huishoudelijke activiteiten
  • Verminderen van de kans op vallen, valpreventie.

Maar ook bij diverse aandoeningen als:

 

Parkinson

Bij Parkinson  is sprake van een complexe ziekte waarbij verschillende factoren kunnen bijdragen aan het ontstaan ervan. Onze fysiotherapeut in Sneek kan je helpen om zo goed mogelijk te functioneren in je dagelijks leven. Het doel van de behandeling is om je zelfstandigheid en veiligheid te verbeteren of te behouden, met specifieke training gericht op alledaagse activiteiten.

 

COPD

COPD  kan leiden tot chronische ontsteking en beschadiging van de longen, wat jouw dagelijks leven sterk kan beïnvloeden. Onze gespecialiseerde ouderen fysiotherapeuten in Sneek helpen je graag om de beste aanpak te vinden. Hoe kun je in beweging blijven of je mobiliteit behouden? We maken gebruik van ademhalings- en ontspanningsoefeningen, onder andere om je hierbij te ondersteunen.

 

Reuma

Reuma kan grote invloed hebben op je dagelijkse activiteiten. Onze fysiotherapeuten  in Sneek zijn er om je te ondersteunen bij het omgaan met deze beperkingen. We besteden aandacht aan het soepel maken van de gewrichten en het verbeteren van je spierkracht en conditie.

 

Dementie

Lichamelijke activiteit blijft belangrijk voor mensen met dementie. Onze gespecialiseerde ouderen fysiotherapeuten in Sneek moedigen dementerende ouderen aan om in beweging te blijven. We streven naar het behoud van zelfstandigheid en mobiliteit bij deze ouderen.

 

Hartaandoening

Na een hartaandoening  is het belangrijk om te revalideren, zowel fysiek als emotioneel. Bij Fysio-Actief staan we klaar om jou te ondersteunen bij dit proces. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten in Sneek richten zich op het herstel van het lichaam en opbouwen van conditie.

 

Osteoporose

Fysiotherapie kan je helpen om spierkracht op te bouwen en je balans te verbeteren, wat kan bijdragen aan het verminderen van het risico op vallen. Dit kan op zijn beurt de kans op botbreuken verminderen.

 

Artrose

Beweging is essentieel bij artrose, een gewrichtsaandoening die veel voorkomt. Onze gespecialiseerde ouderen fysiotherapeuten in Sneek kunnen je helpen om op een veilige en verantwoorde manier te blijven bewegen, zodat je jouw gewrichten zo goed mogelijk kunt blijven gebruiken.

 

Etalagebenen

Etalagebenen kunnen leiden tot pijn in de benen door zuurstoftekort. Onze fysiotherapeuten in Sneek kunnen je ondersteunen met een specifieke looptraining om je looptechniek te verbeteren. Hierdoor kun je beter omgaan met de symptomen en je levenskwaliteit behouden.

 

Beroerte

Na een beroerte kunnen er diverse klachten optreden die het leven sterk kunnen veranderen. Samen met onze fysiotherapeuten in Sneek wordt er gekeken naar jouw specifieke klachten en wordt er een behandelplan opgesteld om je te ondersteunen in het herstelproces.

 

Advies en begeleiding

Naast de patiënt bieden onze therapeuten in Sneek ook advies en begeleiding aan gezinsleden en mantelzorgers. Onderwerpen zoals het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen worden besproken. Je kunt zonder verwijsbrief direct bij onze fysiotherapeuten in Sneek terecht. Voor behandeling aan huis is echter wel een verwijsbrief nodig.

 

Een afspraak maken in Sneek?

Ben je benieuwd of ouderen fysiotherapie bij jou past? Meld je dan aan voor een intakegesprek.

Ja, ik wil een afspraak maken in Sneek

 

Therapie aan huis

Heb je behoefte aan fysiotherapie maar kun je niet naar onze praktijk in Sneek komen? Geen probleem, Fysio-Actief biedt (ouderen)fysiotherapie aan huis. Het uitstellen van een afspraak kan het herstel vertragen, dus met onze optie voor fysiotherapie aan huis kunnen we je zo snel mogelijk helpen met jouw herstelproces. Samen met de fysiotherapeut wordt er gekeken naar de mogelijkheden en wordt er een behandelplan opgesteld. Houd er rekening mee dat therapie aan huis alleen beschikbaar is binnen een straal van 5 km rondom Fysio-Actief.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysio-Actief-nieuws
Fysiotherapie

Chronische lage rugklachten

Blog:Chronische lage rugklachten Chronische lage rugklachten vormen een veelvoorkomend en hardnekkig probleem dat veel mensen treft. Deze aanhoudende pijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren en de kwaliteit van leven verminderen. Gelukkig biedt

Lees verder