Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Ouderenfysiotherapie – Bolsward

Fysiotherapie voor ouderen in Joure
Geriatriefysiotherapie

Naarmate we ouder worden of tijdens/na ziekte op oudere leeftijd, kunnen beperkingen ontstaan in onze bewegingsvrijheid. Vaak leidt dit tot verminderde beweeglijkheid, conditie, evenwicht en spierkracht.

 

Wanneer geriatriefysiotherapie?

Onze therapeuten in Bolsward kunnen ondersteunen bij:

  • Het verbeteren van conditie, spierkracht en evenwicht
  • Het verbeteren van dagelijkse activiteiten bijv. bij wassen, aankleden, lopen en fietsen
  • Huishoudelijke activiteiten
  • Verminderen van de kans op vallen, valpreventie.

Maar ook bij diverse aandoeningen als:

 

Parkinson

Parkinson is een complexe ziekte waarbij meerdere oorzaken lijken bij te dragen aan het ontstaan ervan. Onze fysiotherapeut in Bolsward kan je ondersteunen om zo goed mogelijk te functioneren in het dagelijks leven. Het doel is om je zelfstandigheid en veiligheid te verbeteren of te behouden, waarbij we ons richten op het trainen van activiteiten die je in het dagelijks leven uitvoert.

 

COPD

COPD is een aandoening waarbij de longen chronisch ontstoken en/of beschadigd zijn, wat een grote impact kan hebben op jouw leven. Onze gespecialiseerde ouderen fysiotherapeuten in Bolsward brengen samen met jou in kaart hoe we jou het beste kunnen ondersteunen. We kijken naar hoe je kunt blijven bewegen en je mobiliteit kunt behouden of verbeteren. Daarbij maken we onder andere gebruik van ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

 

Reuma

Reuma kan je dagelijkse activiteiten flink belemmeren of beperken. Onze fysiotherapeuten in Bolsward zijn er om je hiermee te helpen. We richten ons onder andere op het soepel maken van de gewrichten en het verbeteren van je spierkracht en conditie.

 

Dementie

Het blijven bewegen is van groot belang voor mensen met dementie. Onze gespecialiseerde ouderen fysiotherapeuten in Bolsward zetten zich in om dementerende ouderen te stimuleren om actief te blijven. We streven ernaar om deze ouderen zo zelfstandig en mobiel mogelijk te houden.

 

Hartaandoening

Een hartaandoening kan zowel fysiek als emotioneel een grote impact hebben op het lichaam. Bij Fysio-Actief in Bolsward helpen we jou met revalideren na deze ingrijpende gebeurtenis. Onze focus ligt op het herstel van het lichaam en opbouwen van conditie.

 

Osteoporose

Met fysiotherapie kun je werken aan het opbouwen van spierkracht en het verbeteren van je balans, waardoor de kans op vallen afneemt. Dit kan helpen om de kans op botbreuken te verminderen.

 

Artrose

Onze ouderen fysiotherapeuten in Bolsward begrijpen het belang van beweging bij artrose, een veelvoorkomende gewrichtsaandoening. Ze kunnen je begeleiden om op een verantwoorde manier in beweging te blijven.

 

Etalagebenen

Onze fysiotherapeuten in Bolsward kunnen je helpen bij etalagebenen, waarbij een zuurstoftekort in de benen pijn veroorzaakt. Door middel van een looptraining kunnen we je looptechniek verbeteren, zodat je beter kunt omgaan met deze aandoening.

 

Beroerte

Een beroerte kan een ingrijpende impact hebben op iemands leven, met verschillende mogelijke klachten. Onze fysiotherapeuten in Bolsward werken samen met jou om behandeldoelen op te stellen die zijn afgestemd op jouw specifieke klachten en situatie.

 

Advies en begeleiding

Onze therapeuten in Bolsward bieden niet alleen advies en begeleiding aan de patiënt, maar ook aan gezinsleden en mantelzorgers. Onderwerpen zoals het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen komen aan bod. Een verwijsbrief is niet nodig, je kunt direct bij onze fysiotherapeuten in Bolsward terecht. Voor behandeling aan huis is wel een verwijsbrief vereist.

 

Een afspraak maken in Bolsward?

Ben je benieuwd of ouderen fysiotherapie bij jou past? Meld je dan aan voor een intakegesprek.

Ja, ik wil een afspraak maken in Bolsward

 

Therapie aan huis

Kun je niet naar onze praktijk in Bolsward komen maar heb je wel fysiotherapie nodig? Geen zorgen, Fysio-Actief biedt (ouderen)fysiotherapie aan huis. Uitstel van een afspraak kan het herstel belemmeren, dus met onze optie voor fysiotherapie aan huis kunnen we je zo snel mogelijk helpen met jouw herstel. Samen met de fysiotherapeut worden de mogelijkheden besproken en een behandelplan opgesteld. Let op: therapie aan huis is alleen beschikbaar binnen een straal van 5 km rondom Fysio-Actief.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling

Blog:Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling  Spanningshoofdpijn (Tension Type Headaches) Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die wordt gekenmerkt door een constante druk of spanning rondom het hoofd. Het kan aanvoelen

Lees verder
Leefstijl

Gezonder leven met een leefstijlcoach

Leefstijlcoaching:Gezonder leven met een leefstijlcoach! Een gezond gewicht heeft veel voordelen: meer energie en minder risico op bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Heb je overgewicht en wil je daar wat aan doen?

Lees verder