Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

bekkenfysiotherapie in Joure

Joure
Wanneer bekkenfysiotherapie?

Bij problemen in het bekkengebied, zoals klachten in de lage rug, bekken, de lage buikorganen en bekkenbodemspieren, kan bekkenfysiotherapie uitkomst bieden. Onze bekkenfysiotherapeuten in Joure hebben een 3-jarige Master opleiding gevolgd en zijn gespecialiseerd in het beoordelen en behandelen van deze klachten. Samen met jou wordt er gekeken naar een oplossing op maat.

Bekkenproblemen kunnen bij iedereen voorkomen, ongeacht leeftijd of geslacht. Gelukkig kan bekkenfysiotherapie bij onderstaande klachten in het bekkengebied verlichting bieden:

  • Niet te onderdrukken aandrang, veel aandrang, ongewild verlies of moeite hebben om te plassen en/of ontlasten
  • Vaak last hebben van blaasontsteking
  • Klachten als gevolg van verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen
  • Pijnklachten in de onderbuik, rond de anus en/of de geslachtsorganen
  • Seksuele problematiek, zoals pijn bij het vrijen, erectie- en orgasme stoornissen
  • Prostaatontstekingen of -irritatie
  • Voor- en na operaties in buik- en bekkengebied
  • Begeleiding tijdens de zwangerschap en na de bevalling (ook ter voorkoming van klachten)

 

Bekkenfysiotherapie behandeling in Joure

Als je klachten hebt in het gebied van je bekken, bekkenbodem, lage rug of buikorganen, kan de bekkenfysiotherapeut in Joure uitkomst bieden. Na een grondige bespreking van je klachten en onderzoek naar de oorzaak, kan de bekkenfysiotherapeut specifieke oefentherapie geven om de spierfunctie van de bekkenbodem en de stabiliteit rond de lage rug en het bekken te verbeteren. Ook is er aandacht voor juist toiletgedrag, voeding en drank, ademhaling, ontspanning en het opvangen van buikdruk. Indien nodig kan er inwendig onderzoek en behandeling plaatsvinden, wat door een geregistreerde bekkenfysiotherapeut uitgevoerd kan worden.

 

Wil je meer informatie over bekkenklachten?

Klik hieronder op een van de onderwerpen waarover je meer informatie wilt of neem contact op om een afspraak te maken met onze bekkenfysiotherapeut.

Algemeen

Mannen

Vrouwen

Zwangerschap

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysio-Actief-nieuws
Fysiotherapie

Chronische lage rugklachten

Blog:Chronische lage rugklachten Chronische lage rugklachten vormen een veelvoorkomend en hardnekkig probleem dat veel mensen treft. Deze aanhoudende pijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren en de kwaliteit van leven verminderen. Gelukkig biedt

Lees verder