Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Hoe blijf ik zo lang mogelijk zelfstandig?

Blog:
Hoe blijf ik zo lang mogelijk zelfstandig?

Als je ouder wordt dan wil je het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Mensen voelen zich veilig en vertrouwd in hun eigen huis, met vrienden en familie dicht om zich heen. Ook de overheid stimuleert mensen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, doordat de levensverwachting voortdurend toeneemt. In dit blog leggen we uit hoe geriatrie fysiotherapie ouderen helpt om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven.

 

Dagelijkse activiteiten

Ouderen komen vaak voor uitdagende gezondheidsproblemen te staan die hun onafhankelijkheid en kwaliteit van leven kunnen beïnvloeden. Zo zien we vaak dat mensen moeite krijgen met activiteiten in de huiselijke sfeer, zoals moeite met traplopen, opstaan uit de stoel of werkzaamheden in de tuin. Er wordt gemerkt dat de dagelijkse activiteiten die voorheen gemakkelijk gingen, nu veel meer moeite kosten. 

 

De geriatrie fysiotherapeut

Fysiotherapie draagt bij aan het verbeteren van de zelfredzaamheid door het verbeteren van de mobiliteit, kracht en balans. Dit kan bijvoorbeeld door het aanleren van oefeningen die u ook in de thuissituatie kunt uitvoeren. Het gaat er daarbij niet om hoe intensief je oefent, maar hoe consistent je bent. Daarnaast kan de fysiotherapeut tips en adviezen geven over hoe je veilig kunt bewegen in huis en het risico op vallen kunt verminderen.

 

Preventief

Echter is het nog belangrijker om veel eerder al preventief te gaan trainen. Door eerder al te gaan richten op preventie kunnen veel aandoeningen en problemen worden voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan valpreventie. Hierbij wordt er door middel van balans- en spierkracht training in combinatie met voorlichting het risico op een val verminderd. En daarmee gaan ook de gevolgen van een val omlaag zoals het breken van een heup. 

Ouderen fysiotherapie Senioren fitness

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling

Blog:Hoofdpijn en nekklachten: Een verband en behandeling  Spanningshoofdpijn (Tension Type Headaches) Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die wordt gekenmerkt door een constante druk of spanning rondom het hoofd. Het kan aanvoelen

Lees verder
Leefstijl

Gezonder leven met een leefstijlcoach

Leefstijlcoaching:Gezonder leven met een leefstijlcoach! Een gezond gewicht heeft veel voordelen: meer energie en minder risico op bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Heb je overgewicht en wil je daar wat aan doen?

Lees verder
Fysiotherapie

Voorkeurshouding bij baby’s

Blog:Voorkeurshouding bij baby’s Rond de 8 weken zie je bij jullie baby ineens een lichte afvlakking bij het hoofdje. Het lijkt net alsof het hoofdje aan de rechterkant platter wordt…. Ook kijkt jullie

Lees verder
Sport

Zomerstopactie!

Fysio-Actief:Zomerstop actie! Blijf in topvorm tijdens de zomerstop! Terwijl de zomer nadert, maken sportclubs zich klaar voor een welverdiende pauze na een seizoen vol actie. Maar het is belangrijk om fit te blijven,

Lees verder