fbpx

Per 1 augustus een nieuwe psychosomatisch fysiotherapeute in dienst

m

Per 1 augustus is onze nieuwe psychosomatisch fysiotherapeute Wendel Ytsma in dienst getreden, wat houdt dit in?

Hebt u (chronische) pijn? Voelt u zich erg moe of zelfs uitgeput? Hebt u last van hyperventilatieklachten? Hebt u lichamelijke klachten die medisch niet te verklaren zijn? Hebt u geen idee hoe u met uw (lichamelijke) klachten om kunt gaan? Vindt u het moeilijk om naar uw lichaam te luisteren? Voelt u zich gespannen en lukt het u niet om te ontspannen? Hebt u psychische hulp gehad en veel gesprekken gevoerd, maar zijn de (lichamelijke) klachten nog niet over?

De psychosomatisch fysiotherapeut kan u helpen bij dergelijke klachten. De psychosomatisch fysiotherapeut behandelt de mens als geheel en bekijkt alle aspecten die bij het ontstaan en blijven bestaan van de klachten een rol kunnen spelen. De psychosomatisch fysiotherapeut heeft kennis over psychische problemen zoals stress, burn-out, overspannenheid, depressie, angststoornissen, hyperventilatie en lichamelijk onverklaarbare klachten.

Er wordt samen met u bekeken wat u nodig heeft om u beter te voelen en weer balans te krijgen in uw leven. De lichamelijke klacht die u heeft, is hierbij het uitgangspunt. De psychosomatisch fysiotherapeut gaat kijken naar welke factoren uw klachten in stand houden, leert u uw lichaam te begrijpen en helpt bij het ontwikkelen en toepassen van een gezonde leefstijl.  Hierbij kunnen verschillende therapievormen ingezet worden, waaronder educatie, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en oefeningen gericht op lichaamsbewustwording.

De psychosomatische fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

 

 

Volop bewegingsvrijheid? Wij helpen je graag verder!Maak een afspraak