EPTE bij Fysio-Actief Sneek

EPTE-therapie helpt bij chronische peesklachten!

 

Heeft u één van deze klachten?

* Pijn onder de knieschijf in de kniepees

* Pijn in de Achillespees

* Elleboogpijn (tenniselleboog)

* Chronische schouderpijn

* Hielspoor

 

Wat is EPTE-therapie?

EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) is een nieuwe behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten.

Deze therapie werd in Spanje ontwikkeld en wordt nu veelvuldig toegepast bij topsporters, recreatieve sporters en bij iedereen die matig of slecht herstellende peesklachten heeft.

Met EPTE wordt de vicieuze pijncirkel doorbroken. Daarnaast starten we een trainingsprogramma op om uw spieren en pezen sterker, gezonder en beter belastbaar te maken.

 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Met echografie wordt gekeken waar de pees precies  aangedaan is. U kunt ondertussen meekijken naar het echobeeld. Daarna wordt de huid gedesinfecteerd en wordt er een klein dry needling naaldje in de pees aangebracht. Daardoorheen wordt gedurende 1 á 2 minuten een elektrisch stroompje uit een batterij toegediend. Daarmee worden een aantal lichaamseigen reacties opgewekt die het herstel bevorderen.

Het prikken kan enigszins gevoelig zijn, meestal ervaren de patiënten het niet als ‘pijn’ maar als kortdurend ‘oncomfortabel’.

 

Voor de oefentherapie na EPTE gaat u weer naar uw eigen fysiotherapeut.

 

Hoe vaak moet ik behandeld worden?

 Dat hangt af van de chroniciteit van uw klachten en de ernst van de peesblessure. Meestal is 1 tot 4 behandeling genoeg; een enkele keer is een onderhoudsbehandeling noodzakelijk.

 

Wie doet EPTE bij Fysio-Actief?

At Voorhorst is echografist/fysiotherapeut en doet voor Fysio-Actief de diagnostiek met echografie. Daarnaast biedt hij EPTE-behandelingen aan. Uw therapeut werkt met hem samen en bespreekt de voortgang van uw herstel.

 

Wat zijn de kosten?

 De kosten vallen onder fysiotherapie; bespreek de vergoeding met uw therapeut.

De behandeling wordt vergoedt als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie.

 

 

Succesvolle resultaten worden vaak al bereikt na enkele behandelingen. Zelfs al bij maanden bestaande peesproblemen.

Wij helpen u verder!Maak een afspraak