fbpx

Update Corona maatregelen

m

Het corona-virus grijpt inmiddels ook in Friesland om zich heen en bij het sporten hebben we daar ook mee te maken. We merken dat de huidige situatie vragen oproept en dat mensen twijfelen of ze nog wel veilig kunnen sporten. Daarom willen we jullie middels deze nieuwsbrief nogmaals informeren over de getroffen maatregelen en hoe we handelen als er sprake blijkt te zijn van een sporter of trainer met het corona-virus. Er staat heel wat in, dus lees de informatie rustig en goed door.

De basisregels

Als eerste blijft het heel belangrijk dat we afstand houden tot elkaar. Dat geldt voor sporters onderling, maar ook tussen sporters en de trainers. Daarnaast blijven we handen ontsmetten, alle spullen steeds schoonmaken en blijven we (ook bij lichte) klachten thuis. Het gebruik van de kleedkamers is beperkt, hier worden alleen schoenen gewisseld en jassen uitgetrokken. Kom dus in sportkleding naar ons toe en neem een handdoek mee om op de apparaten te leggen.

Mondkapje

Voor en na het sporten, in de gangen en kleedkamers, draagt iedereen een mondkapje. U mag het mondkapje tijdens het sporten ophouden, maar afdoen mag ook. In dat geval is het handig om een plastic zakje mee te nemen, waar u het mondkapje in kunt doen. Dit zakje kunt u bij zich houden en na het sporten kan het kapje dan weer op. De trainers dragen altijd een mondkapje.

Aantal sporters

In de berichtgeving vanuit de overheid wordt met betrekking tot sporten steeds gesproken over groepjes van vier. Wij begrijpen dat mensen zich daardoor afvragen of we dan wel met 7 sporters tegelijk in de zaal mogen zijn. Uiteraard hebben wij ons daar ook in  verdiept en voor individuele binnensporten gelden weer andere regels. Hier is de stelregel dat er niet meer dan 30 personen tegelijk aanwezig mogen zijn en dat altijd de onderlinge afstand gewaarborgd moet kunnen worden. Wij werken al veilig door de vaste tijden en het beperkt aantal sporters dat we hanteren. Omdat we graag willen dat iedereen zich ook daadwerkelijk veilig voelt gaan me ingang van 1 november terug naar een maximum van 6 sporters per uur. Zo kunnen we de onderlinge afstand nog beter garanderen.

Rustige momenten

Sommige uren in het schema zijn populair en snel volgeboekt. Toch zijn er ook genoeg uren in de planning waar maar twee of drie sporters tegelijk aanwezig zijn. De trainers kijken graag even mee in het schema, zodat u op deze momenten via de app of via onze website het plekje kunt reserveren. Zo zorgen we samen voor een goede spreiding van het aantal sporters in de zaal en houden we het veilig en verantwoord.

Toch een besmetting

Omdat mensen met klachten thuis blijven is de kans dat we elkaar in de sportzaal aansteken heel klein. Toch kan het voorkomen dat een sporter of een trainer op een later moment klachten ontwikkelt en positief test voor het Corona-virus. Mocht dit het geval zijn voor een sporter, dan vragen wij u om ons daarvan op de hoogte te brengen.

Omdat wij het sporten veilig willen houden en iedereen zorgvuldig willen informeren, nemen wij altijd via de mail of telefonisch contact op met alle leden die op het betreffende moment hebben gesport. Omdat we afstand houden hoeft u in een dergelijk geval niet thuis te blijven, maar wel moet u extra alert zijn op het eventueel ontwikkelen van klachten. Dit wordt ook uitgelegd in de mail die u ontvangt.

Alternatieve sportmomenten

We hebben in de maanden maart tot en met juni filmpjes met trainingen opgenomen om jullie (en onszelf) lekker actief te houden. We hebben hier ontzettend veel leuke reacties op gekregen en denken erover om het ‘online sporten’ weer op te pakken. We kunnen dan weer filmpjes opnemen, maar ook het geven van een live training via internet zou een optie zijn. Het is dan mogelijk om thuis aan te sluiten via de computer, telefoon of tablet en echt met elkaar te sporten. We zien dit als een aanvulling op het huidige aanbod en als een mogelijkheid om thuis toch te sporten als je bijvoorbeeld lichte klachten hebt. We zijn heel benieuwd of hier interesse naar zou zijn. Dus, mocht je dit een super goed plan vinden, laat het de trainers weten!

Daarnaast vragen we ons ook af of er leden zijn die graag buiten willen sporten. Denk dan bijvoorbeeld aan een 10-weekse hardloopchallenge onder leiding van Bouke, waarin wordt getraind naar een snellere 10 km. Of aan een total-body workout waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van het eigen lichaamsgewicht. Ook hiervoor kan eventuele interesse kenbaar gemaakt worden aan de trainers. Wij gaan dan inventariseren en uitwerken wat de mogelijkheden zijn.

 

Met heel hartelijke groet,

Team Sport Actief.

Alles in strijd voor jouw bewegingsvrijheidMaak een afspraak