fbpx

Pijn aan de borst


Longklachten

COPD

  • Moet u boven aan de trap eerst op adem komen?
  • Heeft uw arts de diagnose COPD vastgesteld en herkent u dit?

COPD kan een grote impact op uw leven hebben. Benauwdheid, frequent hoesten, vermoeidheid bij de gewone activiteiten als huishouden en boodschappen doen zijn veel gehoorde klachten. Het verloop van de ziekte is te beïnvloeden. Onze fysiotherapeut kan u helpen met bewegen, ademhalingsoefeningen, hervinden van een goede balans en eventueel in contact brengen met anderen die ook COPD hebben.  Weer een half uur kunnen wandelen? Wij helpen u weer op weg.

Hyperventilatie

  • Heeft u last van benauwdheid, duizeligheid, tintelingen en een droge mond?

Deze verschijnselen passen bij hyperventilatie,waarbij u te snel of te diep ademt. Hyperventilatie ontstaat door angst en spanning, vaak zonder dat u het zelf beseft.

Onze fysiotherapeut kan samen met u kijken waardoor u klachten ontstaan en aan de hand daarvan een behandeling starten of indien nodig advies geven om contact op te nemen met een andere zorgverlener.

Hartklachten

Recent of in het verleden gedotterd? Bekend met hartklachten?

Vaak wordt er gestart met hartrevalidatie in het ziekenhuis. Deze revalidatie is o.a. gericht op het hervinden van vertrouwen, verbeteren van het uithoudingsvermogen, zodat u zelf uw activiteiten kunt blijven volhouden ondanks uw hartaandoening.

Lang niet iedereen lukt het om na de revalidatie zelf door te gaan met bewegen.

Lukt het u toch niet om te blijven bewegen?  Moeite om een goede balans te vinden? Wilt u minder vermoeidheid ervaren? Onze fysiotherapeut kan samen met u kijken waardoor uw klachten ontstaan en aan de hand daarvan een behandeling starten.

Wij helpen u verder!Maak een afspraak