fbpx

Longklachten

COPD

Moet u boven aan de trap eerst op adem komen? Heeft uw arts de diagnose COPD vastgesteld en herkent u dit? COPD kan veel impact op uw leven hebben. Benauwdheid, frequent hoesten, vermoeidheid bij gewone activiteiten als huishouden of boodschappen doen zijn veelgehoorde klachten. Het verloop van de ziekte is te beïnvloeden. Onze fysiotherapeut kan u helpen met bewegen, ademhalingsoefeningen en het hervinden van een goede balans.

Eventueel kunnen we u ook in contact brengen met anderen die ook COPD hebben.
Wilt u weer een half uur kunnen wandelen? Wij helpen u weer op weg.

Hyperventilatie

Heeft u last van benauwdheid, duizeligheid, tintelingen en een droge mond?
Deze verschijnselen passen bij hyperventilatie, waarbij u te snel of te diep ademt. Hyperventilatie ontstaat door angst en spanning, vaak zonder dat u het zelf beseft. Onze fysiotherapeut kan samen met u kijken waardoor uw klachten ontstaan en aan de hand daarvan een behandeling starten of indien nodig advies geven om contact op te nemen met een andere zorgverlener.

 

Hartklachten

Bent u bekend met hartklachten? Recent of in het verleden gedotterd?

Vaak wordt er gestart met hartrevalidatie in het ziekenhuis. Deze revalidatie is o.a. gericht op het hervinden van vertrouwen en verbeteren van het uithoudingsvermogen, zodat u zelf uw activiteiten kunt blijven volhouden ondanks uw hartaandoening.

Lang niet iedereen lukt het om na deze revalidatie zelf door te gaan met bewegen. Herkent u dat het u niet lukt om te blijven bewegen?  Heeft u moeite om de juiste balans te vinden? Wilt u minder vermoeidheid ervaren? Onze fysiotherapeut kan samen met u kijken waardoor uw klachten ontstaan en aan de hand daarvan een behandelplan opstellen.

klachten in het borstgebied kan bijvoorbeeld worden behandeld met:

Volop bewegingsvrijheid? Wij helpen je graag verder!Maak een afspraak