fbpx

Kanker en Corona

m

De Corona crisis is voor mensen met kanker ook een moeilijke periode. Zij behoren tot de risicogroep en moeten ook daarom de richtlijnen goed volgen. De beperkte bewegingsvrijheid is extra moeilijk wanneer je ook nog te maken hebt met kanker. Je hebt wellicht behoefte aan steun, een arm om je heen of advies nodig om te (blijven) bewegen. Normaal gesproken is de Oncologie Fysiotherapeut de hulpverlener voor begeleiding tijdens en na kanker. We mogen momenteel deze zorg niet in de praktijk leveren, maar we kunnen op afstand ook zeker wat doen! Videobellen met onze patiënten of het doorspreken en toesturen van persoonlijke oefeningen zijn enkele mogelijkheden.

Vrouw met kanker liggend in bed werkt op een laptop

Een van de (mogelijke) nadelen van zoveel mogelijk thuis blijven is dat we veel minder bewegen. Juist tijdens en na de behandeling van kanker is bewegen van essentieel belang! Bewegen zorgt voor een goede conditie en spierkracht, maar het heeft ook invloed op de mate van vermoeidheid en kwaliteit van leven. Fysiek actief blijven heeft tevens als positieve bijwerking dat het sombere gevoelens vermindert. Juist in de huidige tijd kunnen sombere gevoelens makkelijk ontstaan, we moeten dus  actief blijven!

Ook in de thuissituatie zijn er vele manieren om fit en actief te blijven.  Wat dacht je van:

  • Thuis oefeningen doen
  • Wandelen en/of fietsen
  • In de tuin werken
  • Huishoudelijke klusjes

Onze oncologie fysiotherapeuten Ria Groen en Tiny de Jong zijn beide gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met kanker. Zij kunnen je advies geven ten aanzien van je fitheid bij en na kanker. We adviseren je graag hoe je in beweging kunt blijven. We kunnen op afstand begeleiden door middel van video bellen en/of het opsturen van oefeningen. Voor vragen en of advies kun je contact opnemen met Fysio-Actief, we helpen je graag fit en actief deze tijd door!

Telefoon: 0515-434355 email: info@fysio-actief.nl

Alles in strijd voor jouw bewegingsvrijheidMaak een afspraak