fbpx

Alle specialisaties van Fysio Actief op rijtje!

m

Logo Fysio ActiefDe bedrijfs- en arbeidsfysiotherapeut

Met klachten die veroorzaakt worden door werk of werkzaamheden ga je naar de bedrijfs- en arbeidsfysiotherapeut. Zij helpen je om je werk weer op een verantwoorde manier op te pakken of voort te zetten. Dat kan door middel van een fysiotherapeutische behandeling, maar daarnaast vallen (re-integratie) trainingsprogramma’s, instructietrainingen of werkplekonderzoeken ook binnen het takenpakket.

De bekkenfysiotherapeut

Naar de bekkenfysiotherapeut ga je, wanneer je klachten hebt in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem. Door gebruik te maken van speciale apparatuur kan de bekkenfysiotherapeut de activiteit en inactiviteit van je spieren meten en adviseren welke handelingen je kunt verrichten om van je klachten af te komen. Daarnaast kun je hier terecht voor vragen op seksueel gebied.

De geriatriefysiotherapeut

Ouderdom komt met gebreken. En al helemaal bij de mensen die op hogere leeftijd niet meer voldoende (kunnen) bewegen. Deze kwetsbare ouderen kunnen terecht bij de geriatriefysiotherapeut. Naast de bekende ouderdomsverschijnselen, behandelt de geriatriefysio ook aandoeningen die te maken hebben met een ziekte of een aandoening als Parkinson, dementie, een beroerte of een gebroken heup.

De hart-, vaat- en longfysiotherapeut

Bij veelvoorkomende aandoeningen als COPD en hartfalen zijn deskundige begeleiding en training noodzakelijk. De hart- vaat- en longfysiotherapeut kan deze deskundige begeleiding en training bieden, door hen te helpen met oefeningen, het verbeteren van de conditie of door middel van ademhalingstechnieken. Met deze behandelingen krijgen patiënten hun aandoening beter onder controle. Ook bij klachten rond en herstel na corona kun je bij een longfysiotherapeut terecht.

De manueel therapeut

Mensen bewegen de hele dag door. Hiermee houden we o.a. onze spieren en gewrichten soepel. Manueel therapeuten kijken naar de manier waaróp mensen bewegen en kunnen bijsturen zodat de gewrichten in de rug, armen en benen beter kunnen werken. Na de behandeling bewegen de gewrichten weer soepel en is de overlast door pijn in de rug, schouders, nek of armen verminderd of verdwenen.

De oncologiefysiotherapeut

Door de toegenomen medische kennis en toepassingen is kanker tegenwoordig meer en meer een chronische ziekte aan het worden. De zware behandelmethoden hebben echter wel vaak gevolgen voor het lichaam, zowel psychisch, sociaal, als fysiek. Bij enkele van deze problemen kan de oncologiefysiotherapeut helpen. De behandelaar helpt bovendien bij het ontwikkelen van een actieve leefstijl, dat de overlevingskans aanzienlijk verhoogd.

De sportfysiotherapeut

Zoals de naam al doet vermoeden kom je bij de sportfysiotherapeut voor een sport gerelateerde behandeling. Het verhelpen van sportblessures is dan voor de hand liggend, maar hij of zij speelt ook een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport of wil gaan sporten. Daarbij maakt het niet uit of het om een amateursporter of een professional gaat.

De psychosomatisch fysiotherapeut

Een psychosomatisch fysiotherapeut heeft naast de lichamelijke aspecten ook ruime aandacht voor de geestelijke veroorzakers van lichamelijke problemen. Denk aan stress of spanningen die invloed hebben op het lichaam. Vaak is hierdoor het evenwicht tussen belastbaarheid en belasting verstoord en kan de psychosomatisch fysiotherapeut helpen om dat evenwicht, middels oefeningen, te herstellen.

De oedeemfysiotherapeut

Een oedeem is een ophoping van vocht in het lichaam. Dit komt onder meer voor bij (borst)kanker, bloedvatproblemen of littekens. Met verschillende behandelmethodes kan een oedeemfysio de afvoer van dit vocht stimuleren. Die behandelingen lopen uiteen van massages tot bewegings- en ademhalingsoefeningen of bandages en tapes die de ontstane situatie stabiel houden.

Alles in strijd voor jouw bewegingsvrijheidMaak een afspraak