Medisch Fitness 

Bewegen is belangrijk en zorgt ervoor dat het lichaam zo sterk en fit mogelijk blijft. Maar als je een chronische lichamelijke aandoening hebt of als je niet goed weet hoe je juist moet bewegen, dan is Medisch Fitness bij Fysio-Actief misschien iets voor jou. Je traint onder begeleiding van een professioneel trainer of fysiotherapeut.

Wanneer Medisch Fitness?

  • Herstel na een ongeval/ongeluk
  • Herstel na ziekte
  • Werken aan je gezondheid tijdens ziekte
  • Werken aan fitheid naar een operatie
  • Je hebt een chronische aandoening 
  • Weer vertrouwen krijgen in het lichaam tijdens het bewegen 

Herken je een of meerdere van deze punten? Dan kunnen we je waarschijnlijk goed helpen. 

Hoe ziet het medisch fitness trainen eruit? 

Tijdens het intake gesprek bekijken we samen waaraan je wilt gaan werken en wat jouw doelen zijn. We maken dan een persoonlijk trainingsplan.
Medisch fitness is altijd onder begeleiding van onze gediplomeerde trainers en fysiotherapeuten. Ze kunnen helpen bij de oefeningen en kijken of je ze correct uitvoert. Daarnaast kunnen ze je adviseren over bewegen in het dagelijks leven.

Tarieven

Medisch fitness*:
1 x per week trainen 29,- per maand
2 x per week trainen €43,- per maand
*Intakekosten eenmalig €25,70. Er gelden geen intake kosten als je abonnement aansluit op een medisch traject bij Fysio-Actief.

Onze specialisaties op het gebied van sporten en bewegen:

Fysio-actief beschikt over uitgebreide expertises op het gebied van bewegen. Daardoor kijken we met een brede blik naar jouw klachten en wensen. En kun jij gebruik maken van de best passende training. Dit zijn onze specialisaties:

Zullen we een intake gesprek plannen?

Wil je jezelf aanmelden voor Medisch fitness? Of wil je weten welke vorm van bewegen het beste bij jou past? Meld je dan aan voor een intakegesprek.

Meld je dan aan voor een intakegesprek.

Vergoeding

Indien je verzekerd bent bij De Friesland, kun je in aanmerking komen voor een vergoeding. Via deze link kun je kijken wat de vergoeding is (vanaf de AV standaard).

Aandachtspunten bij vergoeding medische fitness

Het programma dient minimaal eenmaal per week te worden gevolgd, te beginnen tijdens de afbouwfase van een reguliere individuele of groepsbehandeling fysio- of oefentherapie, of uiterlijk binnen twee weken na beëindiging van deze behandeling, of uiterlijk binnen twee weken na beëindiging van een beweegprogramma. Het programma duurt zes maanden en moet volledig gevolgd worden. De vergoeding vindt pas plaats als na zes maanden het volledige programma is afgerond.

U heeft geen verwijzing nodig

Nee, u heeft geen verwijzing van een arts nodig.