fbpx

Wat is echografie?

Echografie is een medisch beeldvormende techniek waarbij met geluidsgolven gekeken wordt of zich afwijkingen in spieren, pezen en gewrichten bevinden. Echografie is onschadelijk voor lichaamsweefsels, laagdrempelig toepasbaar en pijnloos. Echografie kan binnen de fysiotherapie behulpzaam zijn bij het stellen van een diagnose of het bevestigen van een diagnose.
De bevindingen tijdens de echo kunnen sturing geven aan het vervolgtraject omdat je een helder beeld hebt gekregen van de onderzochte regio.

Welke aandoeningen?

Echografie komt in aanmerking bij aandoeningen van gewrichten, spieren en pezen. Denk hierbij aan slijtage, peesontstekingen, slijmbeursontstekingen, verkalkingen en zenuwirritatie in de arm, het been en de voet.

Verslag

Indien gewenst ontvang je en/of jouw huisarts een verslag van de bevindingen. Ook mag je de foto’s van beelden die voor jou relevant zijn opslaan.

 

Uitgebreide faciliteiten
Kijkt verder dan jouw klacht
Reactie binnen 1 werkdag

Reinder Boterhoek - Fysiotherapie

“Vanwege mijn chronische klachten moet ik regelmatig een beroep doen op de fysiotherapeut en ze helpen mij dan altijd op een kundige manier.”

Lees het verhaal van Reinder

Volop bewegingsvrijheid? Wij helpen je graag verder!Maak een afspraak