fbpx

Kanker en online hulp

m

Een deel van de oncologische zorg is uitgesteld of aangepast in verband met het Corona virus. Acute en noodzakelijke zorg gaat in principe door. Toch zijn het vreemde tijden, zeker als je ook nog kanker hebt. Door alle maatregelen spreek en zie je wellicht minder hulpverleners, familie of vrienden. Gelukkig zijn er meerdere initiatieven ontstaan om je te ondersteunen en te helpen. Hieronder lichten we er enkele uit:

  1. Fysio-Actief online advies

Bij Fysio-Actief zijn de oncologie fysiotherapeuten Tiny de Jong en Ria Groen beide gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met kanker. Zij kunnen je advies geven ten aanzien van je fitheid bij en na kanker, ook tijdens de Corona crisis. We kunnen op afstand begeleiden door middel van video bellen en/of het opsturen van persoonlijke oefeningen. Voor vragen en/of advies kun je contact opnemen met Fysio-Actief via 0515 43 43 55 of mail naar info@fysio-actief.nl

  1. De Skulp

In Friesland is De Skulp het centrum voor leven met kanker. De Skulp wil een laagdrempelige ontmoetingsplek zijn voor mensen, die zelf of in hun naaste omgeving te maken hebben (gehad) met kanker. De Skulp geeft informatie en organiseert normaal gesproken diverse activiteiten. Onlangs plaatsten zij op Facebook het volgende bericht.:

“De Skulp houdt telefonisch spreekuur op woensdag van 14.00–15.00 uur en vrijdag van 10.00–11.00 uur. Via 06-30567332 kun je ons bellen of appen. Ook kan er een afspraak gemaakt worden voor videobellen. Zijn we even niet bereikbaar, spreek dan je naam en telefoonnummer in dan bellen we je terug. En natuurlijk kun je ons ook mailen info@deskulp.nl.”

  1. Vriendendienst via website

Er is een speciale website ontwikkeld om mensen met kanker of die het hebben gehad te ondersteunen bij het vragen van hulp zonder direct in contact te komen met andere mensen. Deze site is onder andere ontwikkeld door het KWF kankerbestrijding en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Op de site: www.kwfvriendendienst.nl kunnen mensen die kanker hebben of hebben gehad, hulp vragen aan familie of vrienden.

  1. Ontmoet elkaar digitaal, via Kanker.nl

Op de website www.kanker.nl is betrouwbare informatie te vinden over kanker in het algemeen en over kanker en Corona. De website biedt een veilige online omgeving (aan-weglaten) waar je steun, aanspraak en gezelligheid kunt vinden. Er is een speciale gespreksgroep voor Coronatijd. Je kunt je aanmelden en vervolgens inloggen in de gespreksgroep (https://www.kanker.nl/overig/coronavirus-en-kanker onderaan staat informatie over de gespreksgroep).

Alles in strijd voor jouw bewegingsvrijheidMaak een afspraak